Tankekors

To vers fra Apgj 16,9-10 er igjen blitt levende for oss:
Om natten hadde Paulus et syn. Han så en makedonier som sto og kalte på ham og ba: «Kom over til Makedonia og hjelp oss!» Da han hadde hatt dette synet, forsøkte vi straks å komme til Makedonia, for vi skjønte at Gud hadde kalt oss til å forkynne evangeliet der.
Vi har fått begynne på vår tredje periode i Øst-Afrika. Gled deg med oss!

fredag 17. september 2010

Pokot

Geir Tore er hjemme igjen etter en tur til Pokot. Det har blitt to uker med ganske intensiv undervisning hver dag i to fag. Settingen er kurs for 26 evangelister ved Kapenguria Bibelsenter (KBC).

Jeg ble svært godt mottatt, både av nasjonale medarbeidere og medmisjonærer. Godt å føle at en er velkommen. Allerede første kvelden var jeg med på det vanlige torsdags bønnemøte. Ekstra kjekt var det at også den kenyanske rektoren og frue var med. Fra før har det stort sett vært misjonærer med. Og på fredagen var det utprøving av den nye utendørs pizzaovnen til de islandske naboene. Det smakte fortreffelig!
Fjølnir med pizzaovnen og herlig pizza!

Jeg var overrasket over at jeg skulle ha et stort hus, det såkalte Chesta-huset, for meg selv. Råflott. Plass til hele familien der, ja! Og alt utstyr en kan tenke seg å ha behov for var på plass - både kjøkkenutstyr, sengetøy,  håndklær, bøker m.m.m. Trehuset har fått sitt navn etter at det ble flyttet fra Chesta og til KBC.
Kamilla: "Det er jo som å bo i ei hytte!"

Tida på KBC har gått i ett, siden jeg hadde 3-4 timer til dagen. Det var fagene Troslære og Afrikansk kirkehistorie med 15 timer hver. Troslære var ok, for jeg kunne bruke gamle notater fra Kiabakari, men historietimene trengte mye forberedelse - og til slutt kom jeg da også i havn. Skal bli spennende å få rette prøvene jeg hadde med meg tilbake til Nairobi. Mon tro om de har fått med seg noe?

3 kommentarer:

  1. Heisann. No oppdaga eg at du har ein link til bloggen din på facebook-sida di, så då kunne eg gå inn her på en ellers så kjedelig laurdagskveld.. Det er flott at dåke har Internett "der ute" sånn at me kan holda kontakten med dåke :-) Håper det går bedre med fingeren til Joakim no. Helsing frå Benedicte m. fam.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Terrible road accident between Suswa and Mai Mahiu involving a Transline Shuttle and a lorry. No survivers. It's just shocking. 6 people burned to death .. Nine people died in this tragedy. I feel sorry for all the relatives of these people .. https://tuko.co.ke/154934-9-people-burnt-to-death-in-matatu-a-near-mai-mahiu-photos.html

    SvarSlett